Op verkenningstocht

Even voorstellen: met ingang van de maand september ben ik op vrijdag regelmatig te vinden in de Huiskamer van de Akergemeente. Wie ben ik? Na een leven in de journalistiek en een actieve rol in het kerkelijk- en organisatieleven ben ik missionair verkenner geworden in Amsterdam.  

Amsterdam kwam mijn ouderlijk huis al binnen toen mijn oudste broer daar in 1968 sociologie ging studeren en actief werd in het studentenleven. Voor mij en mijn vrouw is 

Amsterdam ook de stad van muziek, kunst en cultuur – waar we allebei erg van houden. En na 2000 zijn drie van onze kinderen begonnen met een studie aan een van de universiteiten en hogescholen. Twee van hen zijn er blijven wonen. Ook was ik al lange tijd geïnteresseerd in wat er op kerkelijk gebied zoal gebeurde; in bestaande kerken, maar ook in nieuwe christelijke gemeenten die in de afgelopen decennia ontstonden.  

Met de Akergemeente en de Huiskamer maakte ik nader kennis via voorganger Willem Griffioen. Dat begon eind 2019, toen hij een keer voorging in de kerk in Barneveld waarvan ik lid ben. Het verhaal dat hij daar vertelde over de wijk de Aker en de Akergemeente raakte mij. Een relatief kleine christelijke gemeente die het goede wil zoeken voor buurt en stad komt eigenlijk altijd mensen tekort, en zo ontstond het contact. In de aanloop naar mijn pensioen per 1 juni van dit jaar ging ik korter werken, en dat bood de mogelijkheid om te ontdekken of ik iets voor de Akergemeente zou kunnen betekenen.  

Een volgende keer iets meer over mijn verkenningstocht in de afgelopen anderhalf jaar.

Frans Tijssen, missionair verkenner in Amsterdam 

  • Categorieën
  • Agenda
Akergemeente