Zorgzaam voor allen!


Dat is een belangrijke waarde van de Akergemeente. We kunnen uiteraard niet letterlijk voor iedereen zorgen. Wat we wel kunnen bieden is het volgende.
 

Zorg voor elkaar binnen de gemeente.

Gasten, mensen die we leren kennen en de leden stimuleren we deel te nemen aan een huiskring. Binnen de huiskring is er ruimte voor persoonlijke vragen, moeiten en blijde gebeurtenissen. We proberen als een betrokken familie met elkaar om te gaan.
Dat geldt ook voor de kinderen, tieners en jongeren. Meer informatie op deze site onder de kopjes kinderen, Huiskringen, Tieners en jongeren. 
 

Luisterend oor

Ben je (nog) niet bij de gemeente bekend of betrokken. Je wilt wel je verhaal kwijt? Worstel je met levensvragen of vragen over het geloof?
Graag bieden we je een luisterend oor en een open hart. Wij (Mariët & Willem Griffioen) zijn er voor jou / voor u. Je bent welkom bij ons thuis aan de Anton Holzelsingel 6. Je kunt gewoon aanbellen en als we thuis zijn zullen we je ontvangen.
Als je eenmalig je verhaal wilt vertellen, weet je welkom. Als je na het gesprek verder wilt praten of steun zoekt, willen we samen met je kijken wat de beste weg is.  Wij zijn beide opgeleid om helpende gesprekken te voeren.
Wil je zeker zijn dat we thuis zijn, stuur dan een mailtje aan Willem Griffioen: voorganger@akergemeente.nl of bel 06 30228307.
Wil je liever dat wij bij jou thuiskomen, ook dat kan. Mail of bel ons.

We ontmoeten je graag.
 

Huis van gebed   

Een bijzondere vorm van hulp is de mogelijkheid om gebedspastoraat te ontvangen. Het is niet nodig dat je deel van de gemeente bent om gebed te ontvangen. In het gebedspastoraat kun je aan één of twee mensen vertellen wat je bezighoudt, wat je moeilijk vindt, waar je gebed voor wilt ontvangen. Het gesprek duurt 5 – 15 minuten. Daarna wordt er voor je gebeden. Je situatie wordt in gebed bij God gebracht en er wordt verwacht dat de Here jou wil helpen door vrede, genezing, vergeving of bevrijding te geven. Wil je hier gebruik van maken of meer informatie? Neem contact op met de voorganger.  
 

Steun en hulp rond overlijden van geliefden

de uitvaart en rouwverwerking
Ben je op zoek naar (christelijke) hulp rond of op de begrafenis of crematie. Wil je steun in de tijd van rouw? Graag willen we er voor je zijn en met je meedenken hoe we je kunnen helpen. Neem contact op met onze voorganger.
meer informatie over de mogelijkheden